Våga

Att resa är en del av det som ger livet innehåll, i alla fall för många. Sedan finns det de som söker trygghet, som reser till ställem de känner till, andra söker äventyret, eller något som vidgar vyerna.
Denna bild är tagen under en av våra resor till Sydamerika – ett äventyr som sent ska glömmas. Strapatsrika färder över Anderna, på upp till 5000 meters höjd, ner i dalar, på bortspolade vägar, igenom öknar och till storstadens myller av människor.

Att bära utrustning på upp till 5000 meters höjd är tufft, extremt tufft. De första dagarna hade vi fullt sjå med att överleva på de höga höjderna. Därför var det våra små kameror, Nikon D3100 och Nikon D5000 med bra optik som stuvades ned i ryggsäckarna.Beslutet var inte lätt, att resa så långt, utan att ha det värsta med i kameraväg? Hur klarade då dessa instegskameror från Nikon uppgiften?
Resultatet över förväntan. Dessa båda minstingar från Nikon gjorde väl ifrån sig och vi är mycket nöjda med resultatet och bildfiler som i stort sett fyller ut en A3 räcker gott.

 

Comments are closed.